Det har gått nästan en månad sen jag senast hörde av mig. Sen dess har rätt mycket hänt. Jag har till att börja med gått upp säkert en tre-fyra kilo. Såna där som man lätt lägger på sig när man ersätter trista vintermiddagar med nu-firar-vi-våren vin. Och sunda grötfrukostar med jag-vill-bara-stanna-här-och-äta-bullar-hela-morgonen-frukostar. Något annat som har ökat är kapitalet av högskolepoäng. Med 30 avtentade poäng på två månader kan jag om jag vill vara helt ledig nu fram till höstens flytt till Kalifornien och under tiden fortsätta detta casha in csn-lån. Men vem vill vara ledig? Inte jag. Istället fortsätter jag plugga tvåhundrafemtio procent, vilket också bidrar till att matbloggandet läggs lite på is. Och att mataktiviteterna överhuvudtaget gör det.
Sen sist har jag dessutom gått med på att vara en del av en studie gällande så kallade ”foodies” typ unga människor som gillar mat lite för mycket och hellre köar till systemet den 2 april när naturvinerna släpps än till H&M:s lansering av Marni-kollektionen. Under tiden som studien har pågått har det visat sig att jag har sveriges sämsta matvanor, eller åtminstone platsar på topp fem listan. När jag skriver mina tentor och konst-recenssioner lever jag på kaffe och äpplen och så varvar jag ner med att baka en sats kakor två gånger om dagen och äta samtliga kakor inom 30 min. Kickar i form av koffein, socker och alkohol i en oskön blandning. Jag har dessutom varit rätt sysselsatt med att jobba på stans bästa bageri, där bagarna dagligen och timlingen upmmanar mig till att äta de godaste små croissanter man kan tänka sig.
Sen sist har jag dessutom gått med på att vara en del av en studie gällande så kallade ”foodies” typ unga människor som gillar mat lite för mycket och hellre köar till systemet den 2 april när naturvinerna släpps än till H&M:s lansering av Marni-kollektionen. Under tiden som studien har pågått har det visat sig att jag har sveriges sämsta matvanor, eller åtminstone platsar på topp fem listan. När jag skriver mina tentor och konst-recenssioner lever jag på kaffe och äpplen och så varvar jag ner med att baka en sats kakor två gånger om dagen och äta samtliga kakor inom 30 min. Kickar i form av koffein, socker och alkohol i en oskön blandning. Jag har dessutom varit rätt sysselsatt med att jobba på stans bästa bageri, där bagarna dagligen och timlingen upmmanar mig till att äta de godaste små croissanter man kan tänka sig.
Nu med ett halvt bröd i magen och kanske den bästa citrontarten någonsin ska jag sova och tänka att imorgon börjar det nya livet. Då blir det lite sunda fasoner igen. Efter att jag satt i mig lite våfflor,
Glöm inte våfflorna, och glöm inte att mat är kärlek. Mat finns där när du vill visa någon annan eller dig själv lite uppskattning. När saker känns trista eller tvärtom. När livet känns sådär vårigt och glatt och allt man vill göra är att sitta ute och dricka kaffe, äta tahini direkt ur burken, mumsa i sig hallon och ha det bra. Det är en bra vår helt enkelt.
Eftersom jag inte lagar så mycket mat nu tipsar jag om annat matrelaterat som gör mig lite extra glad just nu.
Raw Food House har börjat med frukostar på fredagar, gå dit och få en bra start på helgen.
Tahini, ibland blir jag förvånad över att alla inte är besatta eller ens bekanta med detta underverk. Köp Kung Markattas utan salt och salta själv om ni gärna vill. Sleva i och bre på och tänk att det i alla fall är rikt på kalcium och så.
Det absolut bästa med påsken förutom silltårtan på kavringsbotten är Anthon Bergs mandelägg med chokladöverdrag. Köp på er nu eller ännu hellre efter påsk då de oftast reas ut!
Jag åt den bästa salladen på länge på Chez Madame här om dagen, med kimchi och chi chi. Att Njutbar ska ha så jäkla svårt för att lyckas komponera en vegetarisk sallad som ändå är någorlunda kul till ett hyfsat pris är helt obegripligt. Skärpning Njutbar.
Jag vet att det inte är helt kosher att droppa inom matkretsar, men Bregott med havssalt. Bjud mig på detta och jag är din, jämt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar