Igår kväll bakade jag kakor med förhoppningen att sockerkicken skulle få mig att vara vaken längre än till kl 20.00. Eftersom havre är mitt favoritgryn och jag förätit mig på bondkakor föll valet på anzac cookies. Jag modifierade receptet något och gjorde dom lite mindre söta och resultatet blev så fantastiskt så att jag måste dela med mig av receptet. Hade jag kunnat hade jag delat med mig av kakorna också men dom har tagit slut under dagen efter några besök i skafferiet...
I en bunke; blanda 2,5 dl havregryn, 2,5 dl mjöl,1 dl socker, 1 dl kokosflingor och 1 tsk bikarbonat.
I en kastrull; smält 125 g smör. Jag använde osaltat eftersom det oftast är färskare och adderade sedan lite salt i den färdiga kakdegen (jag älskar kombinationen kakdeg och salt så jag puffade i rätt mycket, skippa det om ni inte har samma smakpreferenser) Blanda i en msk vatten i det smälta smöret och kanske en halv deciliter ljus ekologisk sirap (jag höftade lite, gör det ni också, OCH försök att så långt som möjligt använda ekologiska ingredienser, ok?)
Häll sedan vätskan över de torra ingredienserna och blanda samman till en ganska så torr deg, alltså torr så att den smular lite men fortfarande fettig och svettig om man känner med handen. Tryck sedan ut små matskedsstora kakor på en smord plåt/ plåt med bakplåtspapper och sätt in i ugnen på 175 C i 12 minuter. Ta ut kakorna när det luktar gott, dom ska vara lite lösa när man trycker på dom, dom segnar till och stelnar när dom svalnar!
Njut, ät, bjud och lyssna på Whitney resten av dagen, ok?
Ah, just det, sockret hjälpte inte. Klockan fyra på morgonen vaknade jag med datorn på magen, måste ha slocknat medan jag tittade på SVT Play och förfärades över idioter som får komma till tals i Skavlan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar